Loading...
Home 2018-04-03T16:00:58+00:00

HR Value

Hoe je de waarde van ´menskracht´ binnen jouw organisatie gaat ontwikkelen vraagt om visie en om leiderschap. Waarin je verder kijkt dan de rol die HR traditioneel vervult, waarin je kiest voor elke mens die werkt in jouw organisatie. HR Value helpt je dit ‘human leadership’ te ontwikkelen.

THEMA HR VALUE

Vitaliteit

De wereld waarin wij leven wordt steeds dynamischer. Energiek zijn én wendbaar blijven zijn kernopgaven voor elke zorgmedewerker en voor elke zorginstelling. Hoe ontwikkel jij een vitale organisatie waarin vitale mensen het verschil maken? Ontdek het!

THEMA VITALITEIT

Leren

Hoe zorg je er voor dat de medewerkers en je organisatie in staat zijn effectief in te spelen op steeds complexere ontwikkelingen, binnen én buiten je organisatie? Welke leer- en ontwikkel strategieën kun je hiertoe ontwikkelen?

THEMA LEREN

Totale integrale personeels
planning

Hoe zorg je dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek kunnen worden ingezet? Nú en vooral ook; over enkele jaren? Ontdek het belang van Totale Integrale Personeelsplanning en neem de regie over de actualiteit én de toekomst…

THEMA TIP

Inspraak & Zeggenschap

De zorg is in beweging! De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in wetgeving, fusies, splitsingen en reorganisaties vragen om mensen die hun stem laten horen. Organiseer je Inspraak en Zeggenschap, dan organiseer je betrokken medewerkers én cliënten!

THEMA INSPRAAK & ZEGGENSCHAP

Strategische personeelsontwikkeling

Wat zijn de contouren van ‘werken in de zorg’ als je daar op lange termijn naar kijkt? En wat betekent dat voor de HR functie? Die zal op lange termijn vooral de focus moeten richten op het benutten van het menselijk potentieel. Strategische Personeelsontwikkeling reikt hiertoe de handvatten aan.

THEMA SPO

Anders willen, durven, kunnen…

In deze blog delen Jan Hendriks en Theo van den Bos hun inzichten met je over Leren en Ontwikkelen en hun gezamenlijk belang voor Zorg en Onderwijs. Tijd om in beweging te komen! Lees meer [...]

Adieu WOR

Adieu Wet op de Ondernemingsraden! Themaleider Ed Maassen laat zich verrassen door het animo van deelnemers aan [...]

Inspiratiemiddag What’s in it for me?

Ontdek de waarde van een inspiratiemiddag mensgericht organiseren en schrijf je in! We hopen je graag te ontmoeten en jouw ideeën te horen over mensgericht organiseren.

BEKIJK MEER NIEUWS
Loading...

EVENEMENTEN

sep
26
di
De Nieuwe Medewerker/21st Century skills
sep 26 @ 09:00 – 16:30
De Nieuwe Medewerker/21st Century skills

HR Community presenteert de denktank

De Nieuwe Medewerker/21st Century skills.

Werk op basis van een denktankaanpak toe naar een publicatie waarin ‘De Nieuwe Medewerker’ centraal staat.

Planning:
– Pizzasessie 26 september (kosteloos)
– Eerste denktankbijeenkomst 7 november
– Tweede denktankbijeenkomst 23 januari
– Derde denktankbijeenkomst 6 maart
– Conferentie nader te bepalen

Meer informatie vind je hier.

okt
4
wo
Het lab van werkplezier @ Van der Valk Utrecht
okt 4 @ 09:00 – 16:30
Het lab van werkplezier @ Van der Valk Utrecht | Utrecht | Utrecht | Nederland

Welkom in het lab van werkplezier!

Hét HR-event van FWG Progressional People. In het lab van werkplezier doen we onderzoek naar de juiste formule om het werkplezier van medewerkers in de zorg te vergroten; hoeveel delen autonomie, vakmanschap, vertrouwen en persoonlijke groei zijn daar bijvoorbeeld voor nodig en wat neutraliseert het element bureaucratie?

Chemische reactie

Hoe brengen we de chemische reactie tot stand die nodig is om de zorg als arbeidsmarkt aantrekkelijk(er) te maken? Niet alleen voor de huidige zorgprofessionals, maar ook voor mensen buiten de zorg en, niet te vergeten, de millennials? Welke elementen dragen bij aan ‘de bedoeling’: het welbevinden van de cliënt?

Experimenteren

Via diverse proeven toetsen we de hypothese: happy workers, happy clients. Wilt u deelnemen aan dit onderzoek in ons ‘pop-up-lab’? Samen met ons en vakcollega’s verkennen, experimenteren en ontdekken wat werkt en wat de effecten op werkplezier zijn van bijvoorbeeld ‘loslaten’ en ‘meer vertrouwen’?

Programma

Niemand minder dan Hugo Borst geeft zijn visie op de belangrijke rol van zorgmedewerkers en het belang van een prettige werkomgeving voor het realiseren van goede zorg aan ouderen, verwoord in zijn manifest ‘Scherp op ouderenzorg’. Hoogleraar Paul Iske, oprichter van het Instituut voor Serieuze Opmontering, introduceert onder meer de ‘O-zones’ aan ons: omgevingen waarin bewust positieve energie wordt opgewekt. Daarnaast reikt Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van Philadelphia Zorg, de eerste Nationale HR Zorg Award uit! Dagvoorzitter Sabine Uitslag leidt u door het experiment van diverse presentaties en workshops van onze eigen mensen en van de sprekers van buiten de zorg.

Deelnemen?

Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vind je op hr-event.fwg.nl/2017/

True North – Ontdek je innerlijke kompas @ Boerderij Hee
okt 4 @ 11:00 – okt 6 @ 17:00
True North - Ontdek je innerlijke kompas @ Boerderij Hee | Friesland | Nederland

Ontdek je True North op 4, 5 en 6 oktober 2017
Een inspirerende 3 daagse reis naar Terschelling voor HR verantwoordelijken in de zorg

Waarom?
De koersverandering in de zorg is ingezet. Flexibel, continu innovatief en wendbaar organiseren wordt de norm. Ook HR ontkomt niet aan de transformatie in de zorg. Wat verandert er aan de positie van HR in een sterk veranderende organisatie? HR is harder nodig dan ooit te voren en is de drijvende kracht achter organisatieverandering. Hierbij draait het minder om beheren en control en meer om Change en Change Zorg. In samenwerking met Integration organiseert HR2020 een driedaagse reis voor HR verantwoordelijken in de zorg. Je gaat intensief met vakcollega’s op zoek naar een aantal nieuwe leidende principes die je gaan helpen bij het creëren van een nieuwe context voor mensgericht organiseren. Tevens krijg je handvatten mee om de verwachte voortrekkersrol die van jou als HR verantwoordelijke hierbij wordt verwacht in te kunnen vullen.

De 3-daagse
Tijdens deze driedaagse op Terschelling is er tijd voor jezelf, waarin jij je eigen reis vorm geeft. We gaan intensief aan de slag met de genoemde vraagstukken, specifiek gericht op het HR vakgebied. Waarvoor je in de hectiek van alle dag soms de tijd niet neemt en je met andere vakcollega’s op zoek gaat naar een aantal leidende principes om deze (intrinsieke) beweging te stimuleren. En handvatten worden geboden om de verwachte voortrekkersrol in te kunnen vullen. Wij bieden je de ruimte en dagen je uit om de kern van je vraag te onderzoeken. Je schatkist te vullen met waardevolle inzichten, waardoor je jezelf nog beter op de kaart kunt zetten.

Werkwijze
Een moment van bezinning in een authentieke boerderij op Terschelling. Waar we voor en met elkaar aan de slag gaan. Met ‘echte’ aandacht voor elkaar en elkaars vraag. Waarbij we gebruik maken van alle natuurlijke elementen die het eiland te bieden heeft. Dat kan zijn tijdens een wandeling op het strand, een goed gesprek bij de open haard of gezamenlijk het diner voorbereiden in een ontspannen omgeving. Gelegenheid om als groep te werken maar ook, als de behoefte daar is, om individueel met een van de guides iets aan te pakken. Of het nu gaat om jouw talent en passie, het vinden van de voor jou juiste balans; het gaat om jou! Je gaat ervaren hoe je de wind in de zeilen kunt krijgen en laveren bij tegenwind. Dit alles op een verrassende, confronterende en onderzoekende manier.

Voor wie
Je weet dat er anno 2018 iets anders van jou als HR-leider wordt verwacht en je vraagt je af: ‘Hoe geef ik dit de komende jaren vorm?’. Je hebt de behoefte om dit met ‘vakgenoten’ te verkennen en gaat de uitdaging aan om je eigen stijl en rol onder de loep te nemen. Gezamenlijk te onderzoeken wat er nodig is om het HRM vakgebied verder professioneel uit te bouwen.

Algemene informatie
Data:
4, 5 en 6 oktober 2017.
Een volgende True North reis vindt plaats in het voorjaar van 2018. Houd de website goed in de gaten!

Persoonlijk intakegesprek in overleg.
De driedaagse reis start op woensdag 4 oktober in de ochtend in Harlingen waarna je om 9.45 uur met de langzame boot naar Terschelling vertrekt en eindigt vrijdag in de namiddag 6 oktober. Je gaat met de snelle boot van 16.15 uur terug. Voorovernachting op eigen kosten van dinsdag op woensdag in Harlingen is mogelijk (eventueel via ons te verzorgen). De investering van deze unieke drie daagse reis, inclusief persoonlijk intakegesprek, TravelMap, materiaal- en arrangementskosten, bedraagt € 1880,00, excl. BTW.

Inschrijven:

Aanmelden [naam activiteit]

Na uw aanmelding door middel van onderstaand formulier ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Uw organisatie ontvangt per email, op het door u aangegeven adres, de factuur voor uw deelname.

nov
7
di
Technologie & HRM in de Zorg @ Theater De Flint
nov 7 @ 13:00 – 17:00
Technologie & HRM in de Zorg @ Theater De Flint | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Technologie & HRM in de Zorg

HRM is nodig als strategisch adviseur…

De koersverandering in de zorg is definitief ingezet. Zowel in de verpleeghuis-, thuis- als ziekenhuiszorg dient u hoogwaardige, betaalbare en kwalitatieve zorg te bieden. U heeft te maken met diverse ontwikkelingen op het gebied van een steeds complexer wordende zorgvraag, domotica en een blijvende spanning vanuit de marktwerking. Om wendbaar en slagvaardig te blijven dient HRM meer dan ooit haar rol als Strategisch Adviseur te pakken. Maar hoe doet u dat?

Maar  hoe bereik je dat?

Kom erachter tijdens de inspirerende praktijkmiddag georganiseerd voor én door HR professionals uit de zorg en krijg antwoord op vragen als:
Wat zijn de succesfactoren van goed presterende zorgverleners en wat kunnen wij van hen leren? Op welke wijze kunt u met behulp van personele- en cliëntdata komen tot een verbeterprogramma voor kwaliteitsontwikkeling? Hoe bouwt u met People Analytics aan de HR afdeling van de toekomst?

Meer weten? Schrijf je snel in!

Zorg dat ú er klaar voor bent! Schrijf u nu in voor deze inspirerende middag op 7 november in Theater de Flint in Amersfoort met sessies verzorgd door:
Sjoerd van den Heuvel, Bert Roelofs, Jenny Krabbenborg, Roy Roelvink en Jeroen Rommets.

Thema’s die deze middag aan bod komen: People Analytics, Generatie Beleid, Duurzame Inzetbaarheid  en Strategische Personeelsplanning.

Let op! Er zijn in totaal 50 plaatsen beschikbaar.

 

nov
8
wo
Sprint 2-daagse expeditie Strategisch Leren @ WGV Zorg en Welzijn
nov 8 @ 09:00 – 16:30
Sprint 2-daagse expeditie Strategisch Leren @ WGV Zorg en Welzijn | Deventer | Overijssel | Nederland

Het zorg- en welzijnswerkveld is volop in beweging. Hoe zorg je er in dit krachtenveld voor, dat medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen en blijven leren? Om het werkveld hierin te ondersteunen, biedt WGV Zorg en Welzijn in november een gratis 2-daagse sprintsessie Strategisch Leren aan.

Let op: vanwege het grote aantal deelnemers is inschrijving voor deze sprint niet meer mogelijk. In overleg met WGV Zorg en Welzijn organiseren we begin 2018 een extra sprint traject. Stuur ons een mailtje en wij informeren je zodra een nieuwe datum is vastgesteld!

Wat gaan we doen?

Wij gaan de bouwstenen voor de (strategische) beleidskaders rondom leren inventariseren en verwerken tot een eindproduct .

Uitgangspunten van strategische personeelsplanning (SPP) zoals eerder verzorgd voor de regio door Gerard Evers worden in deze sprintexpeditie verwerkt.Wij nemen de deelnemer mee in de ontwikkelingen in de wereld van Zorg en Welzijn en halen toekomstige ontwikkelingen op. Samen gaan wij op zoek naar (HR-geladen) interventies die tot bouwstenen voor strategische beleidskaders leiden. Een krachtig inventarisatietraject gestoeld op 3 uitgangspunten, te weten:

ànders kijken – ànders denken – ànders doen!

Hoe doen we dat?

Deelnemers komen via verschillende methodieken tot antwoorden op de volgende vragen:

 • Welke ontwikkelingen van “morgen en overmorgen” raken jouw instelling (vanuit 6 verschillende contexten)?
 • Wat zijn de effecten van deze ontwikkelingen op jouw organisatie?
 • Welke consequenties heeft dit voor de (toekomstige) medewerker en zijn/haar ontwikkelvraag en wat vraagt dit van zijn/haar gedrag?

Wat zijn de opbrengsten/resultaten?

Bouwstenen voor beleidskaders inzake Strategisch Leren op instellingsniveau die:

 • Concreet benoemd en geprioriteerd zijn;
 • Verbonden zijn met de uitkomsten van de eerder georganiseerde SPP bijeenkomsten;
 • Onderzocht zijn op in hoeverre gezamenlijke (regiobrede) samenwerking zou kunnen leiden tot het behoud van arbeidsplaatsen;
 • Onderzocht is (her-)verdeling van verantwoordelijkheden tussen de organisatie en haar medewerkers.

Voor wie is deze sprint bedoeld?

De sprint is geschikt voor zowel kleine- als (middel-)grote zorginstellingen die lid zijn van de WGV Zorg en Welzijn. Deelname is kosteloos.

Belangrijk!

Voorafgaand aan deelname zal een uitgebreide intake plaatsvinden waarin de beginsituatie van de leerfunctie alsmede de (aanwezigheid van de) randvoorwaarden onderzocht worden die van toepassing zijn binnen instelling waar de deelnemer werkzaam is.

En daarna…

Om deelnemers de gelegenheid te bieden om voor, tijdens en na dit traject kennis uit te kunnen blijven wisselen zal er een digitale leeromgeving worden geopend. Deze omgeving zal ook na de expeditie gedurende een aantal maanden als kennis- en ontwikkelplatform open blijven staan. Deelnemers ontvangen daartoe persoonlijke inloggegevens.

nov
9
do
Impact van Eigenaarschap @ Atoomclub
nov 9 @ 13:30 – 17:00
Impact van Eigenaarschap @ Atoomclub | Utrecht | Utrecht | Nederland

Impact van Eigenaarschap

Ontdek hoe je rendement, geluk én waarde kunt verhogen…

Eigenaarschap in een organisatie is een veelbesproken thema. Eigenaarschap wordt gevoed door verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het werkt twee kanten op. Wil je meer eigenaarschap zien bij medewerkers, dan zal je zelf ook eigenaarschap moeten tonen.

Hoe doe je dat?
Wat is de rol van de directie? En de rol van de leidinggevende en HR? Wie is waar verantwoordelijk voor? En minstens zo belangrijk, wat is de impact hiervan?

Deze vragen en meer, behandelt Preventned op 9 november a.s. tijdens het congres “Impact van Eigenaarschap”

Tijdens dit congres ontdek je:

 • Het belang van eigenaarschap in een veranderende organisatie
 • De randvoorwaarden om meer eigenaarschap te creëren in alle lagen van jouw organisatie
 • Hoe belangrijk duidelijke rollen in de lijn en het bespreken van verwachtingen zijn
 • Wat de impact is als je zelf meer eigenaarschap toont
 • De effecten als medewerkers eigen regie nemen in hun werk en geluk

Preventned laat je met praktijkcases en presentaties van experts en ervaringsdeskundigen zien wat je met eigenaarschap kan bereiken. Zodat je met gedeelde verantwoordelijkheid het gezamenlijke doel van de organisatie kan realiseren.

Kom naar het congres en ontdek de impact van eigenaarschap!

Schrijf je in!

nov
22
wo
Sprint 2-daagse expeditie Strategisch Leren @ WGV Zorg en Welzijn
nov 22 @ 09:00 – 16:30
Sprint 2-daagse expeditie Strategisch Leren @ WGV Zorg en Welzijn | Deventer | Overijssel | Nederland

Het zorg- en welzijnswerkveld is volop in beweging. Hoe zorg je er in dit krachtenveld voor, dat medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen en blijven leren? Om het werkveld hierin te ondersteunen, biedt WGV Zorg en Welzijn in november een gratis 2-daagse sprintsessie Strategisch Leren aan.

Let op: vanwege het grote aantal deelnemers is inschrijving voor deze sprint niet meer mogelijk. In overleg met WGV Zorg en Welzijn organiseren we begin 2018 een extra sprint traject. Stuur ons een mailtje en wij informeren je zodra een nieuwe datum is vastgesteld!

Wat gaan we doen?

Wij gaan de bouwstenen voor de (strategische) beleidskaders rondom leren inventariseren en verwerken tot een eindproduct .

Uitgangspunten van strategische personeelsplanning (SPP) zoals eerder verzorgd voor de regio door Gerard Evers worden in deze sprintexpeditie verwerkt.Wij nemen de deelnemer mee in de ontwikkelingen in de wereld van Zorg en Welzijn en halen toekomstige ontwikkelingen op. Samen gaan wij op zoek naar (HR-geladen) interventies die tot bouwstenen voor strategische beleidskaders leiden. Een krachtig inventarisatietraject gestoeld op 3 uitgangspunten, te weten:

ànders kijken – ànders denken – ànders doen!

Hoe doen we dat?

Deelnemers komen via verschillende methodieken tot antwoorden op de volgende vragen:

 • Welke ontwikkelingen van “morgen en overmorgen” raken jouw instelling (vanuit 6 verschillende contexten)?
 • Wat zijn de effecten van deze ontwikkelingen op jouw organisatie?
 • Welke consequenties heeft dit voor de (toekomstige) medewerker en zijn/haar ontwikkelvraag en wat vraagt dit van zijn/haar gedrag?

Wat zijn de opbrengsten/resultaten?

Bouwstenen voor beleidskaders inzake Strategisch Leren op instellingsniveau die:

 • Concreet benoemd en geprioriteerd zijn;
 • Verbonden zijn met de uitkomsten van de eerder georganiseerde SPP bijeenkomsten;
 • Onderzocht zijn op in hoeverre gezamenlijke (regiobrede) samenwerking zou kunnen leiden tot het behoud van arbeidsplaatsen;
 • Onderzocht is (her-)verdeling van verantwoordelijkheden tussen de organisatie en haar medewerkers.

Voor wie is deze sprint bedoeld?

De sprint is geschikt voor zowel kleine- als (middel-)grote zorginstellingen die lid zijn van de WGV Zorg en Welzijn. Deelname is kosteloos.

Belangrijk!

Voorafgaand aan deelname zal een uitgebreide intake plaatsvinden waarin de beginsituatie van de leerfunctie alsmede de (aanwezigheid van de) randvoorwaarden onderzocht worden die van toepassing zijn binnen instelling waar de deelnemer werkzaam is.

En daarna…

Om deelnemers de gelegenheid te bieden om voor, tijdens en na dit traject kennis uit te kunnen blijven wisselen zal er een digitale leeromgeving worden geopend. Deze omgeving zal ook na de expeditie gedurende een aantal maanden als kennis- en ontwikkelplatform open blijven staan. Deelnemers ontvangen daartoe persoonlijke inloggegevens.

nov
30
do
HR Solution Event @ DaVinci theater AFAS
nov 30 @ 09:00 – 17:00

HR is de superheld in elk bedrijf en komt met oplossingen die mensen gelukkiger en productiever maken. En daar kunnen we soms best een beetje hulp bij gebruiken. Op het HR Solution Event gaan we niet denken in problemen, maar creêren we oplossingen. Trek je cape maar aan, want HR komt to the rescue!

Wat kun je verwachten?
Zie jij door alle verschillende solutions het HR-bos niet meer? Op het HR Solution Event vind je een antwoord op vragen zoals: Wat zijn proven solutions voor meer plezier op de werkvloer? Welke solution past nu wel en welke totaal niet? En hoe kun je deze solutions op de juiste manier toepassen in jouw organisatie?

In de ochtend luister je naar 4 sprekers (o.a. KLM, ABN AMRO en TomTom) uit verschillende organisaties. In de middag ga je de vloer op en maak je kennis met de sidekicks en hun solutions. Tenslotte heeft elke superheld een sidekick nodig! Ze laten zien welke solutions zij bieden. Daarnaast zijn er meet en greet’s om inhoudelijker op jouw probleem in te gaan én kun je die middag meedoen met een workshop. Genoeg te beleven dus.

Ben jij klaar om de volgende dag als held te worden ontvangen? We zien je op het HR Solution Event. Bring your-game!

AANMELDEN >>

Deelname: €99,-

Organisator

dec
7
do
HR in de Zorg Mensgerichter Organiseren @ Landgoed Zonheuvel
dec 7 @ 09:00 – 16:30

De arbeidsmarkt in de zorg blijft aantrekken. Er dreigen steeds meer arbeidsplaatsen niet of lastig in te vullen. Om grote personeelstekorten in de nabije toekomst te voorkomen, zijn nieuwe en slimmere manieren nodig om personeel te vinden en te behouden en het werk anders te organiseren.
Daarnaast heeft HR ook te maken met een grote transitie in het gehele zorg- en welzijnsveld, namelijk dat mensgerichte zorg weer belangrijker wordt. Ook HR-afdelingen moeten hier in mee bewegen, willen zij van toegevoegde waarde blijven.

Blijf up-to-date over de HR uitdagingen van de toekomst
Wat betekenen deze ontwikkelingen voor u en uw HR-beleid? Hoe zorgt u ervoor dat er geen gaten gaan vallen in uw personeelsbestand? Hoe trekt u nieuw talent aan en kunt u uw organisatie profileren als een aantrekkelijke werkgever? En hoe zorgt u er voor dat de werknemer zich permanent blijft ontwikkelen?

Het congres HR in de Zorg brengt u in één dag weer helemaal op de hoogte over de toekomstige uitdagingen van HR in de zorg. Tijdens het programma gaat u met vakgenoten interactief aan de slag en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Deze dag gaat in op dé HR uitdagingen van 2018:

 • HR heruitvinden in een transitie naar mensgerichtere zorg
 • Efficiënt talent aantrekken en behouden
 • Het versterken van het adaptief vermogen en de vitaliteit van uw organisatie
 • Regionaal krachten binden om personeelstekorten tegen te gaan
 • Inspelen op en gebruik maken van technologische ontwikkelingen

Het programma en de mogelijkheid je aan te melden vind je hier.

jan
16
di
Sprint Strategisch Leren WGV Z&W Januari 2018 @ Deventer
jan 16 @ 09:00 – 16:30
Sprint Strategisch Leren WGV Z&W Januari 2018 @ Deventer | Deventer | Overijssel | Nederland

Sprint Strategisch Leren

Deventer, 16 en 30 januari 2018

Het zorg- en welzijnswerkveld is volop in beweging. Hoe zorg je er in dit krachtenveld voor, dat medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen en blijven leren? Na de eerste suggesvolle editie in november 2017 vindt op 16 en 30 januari 2018 de 2e editie plaats van deze Sprint Expeditie. Om het werkveld hierin te ondersteunen, biedt WGV Zorg en Welzijn deze 2-daagse sprintsessie Strategisch Leren haar leden gratis aan.

Wat gaan we doen?

Wij gaan de bouwstenen voor de (strategische) beleidskaders rondom leren inventariseren en verwerken tot een eindproduct .

Uitgangspunten van strategische personeelsplanning (SPP) zoals eerder verzorgd voor de regio door Gerard Evers worden in deze sprintexpeditie verwerkt.Wij nemen de deelnemer mee in de ontwikkelingen in de wereld van Zorg en Welzijn en halen toekomstige ontwikkelingen op. Samen gaan wij op zoek naar (HR-geladen) interventies die tot bouwstenen voor strategische beleidskaders leiden. Een krachtig inventarisatietraject gestoeld op 3 uitgangspunten, te weten:

ànders kijken – ànders denken – ànders doen!

Hoe doen we dat?

Deelnemers komen via verschillende methodieken tot antwoorden op de volgende vragen:

 • Welke ontwikkelingen van “morgen en overmorgen” raken jouw instelling (vanuit 6 verschillende contexten)?
 • Wat zijn de effecten van deze ontwikkelingen op jouw organisatie?
 • Welke consequenties heeft dit voor de (toekomstige) medewerker en zijn/haar ontwikkelvraag en wat vraagt dit van zijn/haar gedrag?

Wat zijn de opbrengsten/resultaten?

Bouwstenen voor beleidskaders inzake Strategisch Leren op instellingsniveau die:

 • Concreet benoemd en geprioriteerd zijn;
 • Verbonden zijn met de uitkomsten van de eerder georganiseerde SPP bijeenkomsten;
 • Onderzocht zijn op in hoeverre gezamenlijke (regiobrede) samenwerking zou kunnen leiden tot het behoud van arbeidsplaatsen;
 • Onderzocht is (her-)verdeling van verantwoordelijkheden tussen de organisatie en haar medewerkers.

Voor wie is deze sprint bedoeld?

De sprint is geschikt voor HR- en opleidingsprofessionals werkzaam voor zowel kleine- als (middel-)grote zorginstellingen die lid zijn van de WGV Zorg en Welzijn. Deelname is kosteloos.

Belangrijk!

Voorafgaand aan deelname zal een uitgebreide intake plaatsvinden waarin de beginsituatie van de leerfunctie alsmede de (aanwezigheid van de) randvoorwaarden onderzocht worden die van toepassing zijn binnen instelling waar de deelnemer werkzaam is.

En daarna…

Om deelnemers de gelegenheid te bieden om voor, tijdens en na dit traject kennis uit te kunnen blijven wisselen zal er een digitale leeromgeving worden geopend. Deze omgeving zal ook na de expeditie gedurende een aantal maanden als kennis- en ontwikkelplatform open blijven staan. Deelnemers ontvangen daartoe persoonlijke inloggegevens.

jan
25
do
FWG Trendsessies @ FWG
jan 25 @ 09:30 – 12:30
FWG Trendsessies @ FWG | Utrecht | Utrecht | Nederland

HOE RAKEN DE TRENDS JOUW BRANCHE?

Wat betekenen de trends uit het FWG Trendrapport 2017 concreet voor de branche waarin jij werkzaam bent?
In vijf verschillende trendsessies zet FWG uiteen hoe de trends uit het rapport jouw branche raken, zodat je de vertaalslag kunt maken naar jouw organisatie.

De highlights van het trendrapport vind je hier.

De trendsessies vinden plaats in januari, maart en april 2018.

Alle sessies zijn van 9.30 – 12.30 inclusief lunch op de Lunettenbaan 59 in Utrecht. De prijs is € 195,- per persoon.

Hieronder vind je per branche de datum van de trendsessie:

 • Donderdag 25 januari: verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
 • Dinsdag 30 januari: geestelijke gezondheidszorg
 • Dinsdag 6 maart: eerstelijnszorg
 • Dinsdag 13 maart: ziekenhuiszorg
 • Donderdag 5 april: gehandicaptenzorg
jan
30
di
FWG Trendsessies @ FWG
jan 30 @ 09:30 – 12:30
FWG Trendsessies @ FWG | Utrecht | Utrecht | Nederland

HOE RAKEN DE TRENDS JOUW BRANCHE?

Wat betekenen de trends uit het FWG Trendrapport 2017 concreet voor de branche waarin jij werkzaam bent?
In vijf verschillende trendsessies zet FWG uiteen hoe de trends uit het rapport jouw branche raken, zodat je de vertaalslag kunt maken naar jouw organisatie.

De highlights van het trendrapport vind je hier.

De trendsessies vinden plaats in januari, maart en april 2018.

Alle sessies zijn van 9.30 – 12.30 inclusief lunch op de Lunettenbaan 59 in Utrecht. De prijs is € 195,- per persoon.

Hieronder vind je per branche de datum van de trendsessie:

 • Donderdag 25 januari: verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
 • Dinsdag 30 januari: geestelijke gezondheidszorg
 • Dinsdag 6 maart: eerstelijnszorg
 • Dinsdag 13 maart: ziekenhuiszorg
 • Donderdag 5 april: gehandicaptenzorg
mrt
6
di
FWG Trendsessies @ FWG
mrt 6 @ 09:30 – 12:30
FWG Trendsessies @ FWG | Utrecht | Utrecht | Nederland

HOE RAKEN DE TRENDS JOUW BRANCHE?

Wat betekenen de trends uit het FWG Trendrapport 2017 concreet voor de branche waarin jij werkzaam bent?
In vijf verschillende trendsessies zet FWG uiteen hoe de trends uit het rapport jouw branche raken, zodat je de vertaalslag kunt maken naar jouw organisatie.

De highlights van het trendrapport vind je hier.

De trendsessies vinden plaats in januari, maart en april 2018.

Alle sessies zijn van 9.30 – 12.30 inclusief lunch op de Lunettenbaan 59 in Utrecht. De prijs is € 195,- per persoon.

Hieronder vind je per branche de datum van de trendsessie:

 • Donderdag 25 januari: verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
 • Dinsdag 30 januari: geestelijke gezondheidszorg
 • Dinsdag 6 maart: eerstelijnszorg
 • Dinsdag 13 maart: ziekenhuiszorg
 • Donderdag 5 april: gehandicaptenzorg
mrt
13
di
FWG Trendsessies @ FWG
mrt 13 @ 09:30 – 12:30
FWG Trendsessies @ FWG | Utrecht | Utrecht | Nederland

HOE RAKEN DE TRENDS JOUW BRANCHE?

Wat betekenen de trends uit het FWG Trendrapport 2017 concreet voor de branche waarin jij werkzaam bent?
In vijf verschillende trendsessies zet FWG uiteen hoe de trends uit het rapport jouw branche raken, zodat je de vertaalslag kunt maken naar jouw organisatie.

De highlights van het trendrapport vind je hier.

De trendsessies vinden plaats in januari, maart en april 2018.

Alle sessies zijn van 9.30 – 12.30 inclusief lunch op de Lunettenbaan 59 in Utrecht. De prijs is € 195,- per persoon.

Hieronder vind je per branche de datum van de trendsessie:

 • Donderdag 25 januari: verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
 • Dinsdag 30 januari: geestelijke gezondheidszorg
 • Dinsdag 6 maart: eerstelijnszorg
 • Dinsdag 13 maart: ziekenhuiszorg
 • Donderdag 5 april: gehandicaptenzorg
mrt
20
di
Inspiratiemiddag Mensgericht Organiseren Roermond @ Congrescenter Het Forum
mrt 20 @ 14:00 – 17:00
Inspiratiemiddag Mensgericht Organiseren Roermond @ Congrescenter Het Forum | Roermond | Limburg | Nederland

Inspiratiemiddag Mensgericht Organiseren

Congrescenter Het Forum – Roermond, 20 maart 2018

Hoe mensgericht is jouw organisatie?

Tijdens de inspiratiemiddag nodigen wij je uit om aan de hand van actuele thema’s de mensgerichtheid van jouw organisatie te onderzoeken. We nodigen je uit om kennis te maken met het gedachtegoed van HR2020 en wat dat voor jou kan betekenen; van microniveau (de professional) tot op macroniveau (je organisatie).
Met de inzichten en nieuwe contacten die je tijdens deze middag opdoet, helpen we je op weg om je eigen ‘mensgerichte’ aanpak te ontwikkelen. Zin om kennis te maken?

Mensgericht organiseren aan de hand van vier thema’s

Ontdek je eigen ideeën over de betekenis van mensgericht organiseren voor jezelf en jouw organisatie. Dat doe je aan de hand van vier belangrijke thema’s:
A. Ontwikkelen van de interne arbeidsmarkt,
B. Leren als kerncompetentie van zorgprofessionals,
C. Het organiseren van inspraak en zeggenschap,
D. Strategische personeelsontwikkeling; hoe benut je het talent van de mensen in je organisatie en zet je hen optimaal in?

Download factsheet

Vanwege de zeer grote belangstelling voor de inspiratiemiddag in Roermond is de inschrijving gesloten.

Op 18 april a.s. organiseren we een inspiratiemiddag over het zelfde thema op de Health Innovation Campus in Veldhoven. Daar heten we je graag van harte welkom!

Klik hier om je in te schrijven.

Vragen of suggesties? Stuur een mail!

apr
5
do
FWG Trendsessies @ FWG
apr 5 @ 09:30 – 12:30
FWG Trendsessies @ FWG | Utrecht | Utrecht | Nederland

HOE RAKEN DE TRENDS JOUW BRANCHE?

Wat betekenen de trends uit het FWG Trendrapport 2017 concreet voor de branche waarin jij werkzaam bent?
In vijf verschillende trendsessies zet FWG uiteen hoe de trends uit het rapport jouw branche raken, zodat je de vertaalslag kunt maken naar jouw organisatie.

De highlights van het trendrapport vind je hier.

De trendsessies vinden plaats in januari, maart en april 2018.

Alle sessies zijn van 9.30 – 12.30 inclusief lunch op de Lunettenbaan 59 in Utrecht. De prijs is € 195,- per persoon.

Hieronder vind je per branche de datum van de trendsessie:

 • Donderdag 25 januari: verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
 • Dinsdag 30 januari: geestelijke gezondheidszorg
 • Dinsdag 6 maart: eerstelijnszorg
 • Dinsdag 13 maart: ziekenhuiszorg
 • Donderdag 5 april: gehandicaptenzorg
apr
10
di
Conferentie ‘Toekomst in Werk’ @ Nyenrode Universiteit
apr 10 @ 14:00 – 17:30
Conferentie 'Toekomst in Werk' @ Nyenrode Universiteit | Breukelen | Utrecht | Nederland

Emma at Work
Conferentie ‘Toekomst in Werk’

MVO partner van het HR Strategy Summit ‘Emma at Work’ organiseert op dinsdag 10 april a.s. een conferentie met het thema 
‘Toekomst in Werk’.

Een conferentie over inclusief werkgeverschap en gezondheidsmanagement.

Stichting Emma at Work en Nyenrode Universiteit inspireren je met ervaringen uit de praktijk, concrete adviezen en laten zien wat de kracht is van diversiteit als je geen talent onbenut laat. Hoe kijk jij naar de toekomst?

Onderstaande sprekers zullen je die middag inspireren:
Prof. dr. Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode en directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij ArboNed. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Van stress naar bevlogenheid’ en is uitgewerkt in zijn oratie met de titel ‘Engagement en productiviteit, elke dag belangrijk’. Professor van Rhenen is expert op het gebied van de relatie tussen arbeid en gezondheid en zal ons 10 april meenemen in de laatste inzichten op dit gebied.
Rik-Jan Modderkolk. In zijn werk als health manager zoekt Rik-Jan Modderkolk continue naar vernieuwingen die een andere kijk geven op inzetbaarheid. Vernieuwingen die aansluiten bij de business, zodat iedereen ook kan begrijpen welke veranderingen zullen leiden tot verbeterde inzetbaarheid van werknemers. Binnen Pon is hij verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid. En met succes, want in de afgelopen jaren zijn trends zichtbaar geworden, waarbij de gezondheid van de Pon werknemers verbetert. In Nederland is Pon de importeur van Volkswagen.
Prof. dr Hugo Heymans, nu met emeritaat, was als hoogleraar Kindergeneeskunde verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 2011 was hij directeur van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Professor Heymans staat bekend om zijn grote betrokkenheid en heeft veel betekend voor de kindergeneeskunde in ons land. Zo was hij initiatiefnemer van Emma at Work, om chronisch zieke jongeren aan een gepaste baan te helpen.
 Stichting de Nationale DenkTank wil met vernieuwende ideeën de Nederlandse samenleving vooruit helpen. De stichting organiseert een jaarlijkse Nationale DenkTank: twintig jonge en getalenteerde mensen uit diverse disciplines buigen zich gezamenlijk over een maatschappelijk probleem en bedenken hier praktische oplossingen voor. Het onderzoek van 2017 focust zich op een inclusieve arbeidsmarkt, ‘Perspectief op Werk’.
Dagvoorzitter is Marc de Hondt, een Nederlands tv-presentator, ondernemer, schrijver, theatermaker en voormalig speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Inschrijven kan via deze link. Deelname is kosteloos.

Inschrijven

Sporten gezond? Voormalig topsporters Joyce Sombroek en Andres Landman presenteren, samen met cardioloog Su-San Liem de do's en dont's. Een interessante avond, die de weg wijst naar een gezonde manier van sport beleven. Opgeven en meer informatie: https://t.co/cnjyJIkFUN

De regering van president Donald Trump wil het moeilijker maken voor buitenlanders om een vaste verblijfsvergunning te krijgen als zij of hun familie sociale ondersteuning van de overheid krijgen https://t.co/xj1razadYd

Wat een toppers! Deze Damlopers voor het HDI hebben de regen getrotseerd en de finish bereikt met een prachtig sponsorbedrag. Bedankt #heldenvanhdi #dtd18 #damtotdam #damloop

Op. ..... #cartoon #aniossen #aiossen #opgebrand #burnout #overwerkt #artsen #gezondheidszorg #medischcontact #kik @benjamin_kikkert: Op. ..... #cartoon #aniossen #aiossen #opgebrand #burnout #overwerkt #artsen #gezondheidszorg #medischcontact #kik… https://t.co/WbGjYcU0i3

Waarom smaken kliekjes naar hun plastic bakje? https://t.co/ouPIkeaArO

Load More...

Meest recente berichten

Thema’s