Tips om personeel te werven

tips om personeel te werven

In de huidige tijd is het voor ondernemers een hele uitdaging om (de juiste) mensen te werven. Er staan namelijk veel vacatures open en er zijn weinig mensen beschikbaar. Daarom is het ook lastig om de juiste mensen te vinden. Er zijn verschillende manieren waarop je mensen kunt werven en de vacatures zichtbaarder kan maken. Ben jij benieuwd welke manieren er zijn? Dat gaan wij uitleggen in dit artikel!

Gebruik maken van sociale media en websites

Tegenwoordig zijn werkzoekenden veel actief online. Daarom is het verstandig om bijvoorbeeld sociale media en websites te gebruiken om de vacatures op te plaatsen. Voornamelijk LinkedIn wordt veel gebruikt door zowel werkgevers als werknemers, omdat het een zakelijk platform is. Er is binnen dit platform zelfs een speciaal onderdeel voor vacatures. Als bedrijf moet je wel betalen om een vacature te plaatsen, maar veel mensen zullen de vacature te zien krijgen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van speciale websites voor het zoeken van vacatures. Bekende websites zijn bijvoorbeeld Indeed en de Nationale Vacaturebank. Hierbij kunnen mensen filteren op woorden en functies, dus let erop dat je dit duidelijk vermeld in de vacature.

Inschakelen van een recruitmentbureau

Daarnaast kan je het werven van personeel ook uitbesteden. Dit kan je doen door een recruitmentbureau in te schakelen. Zij zullen dan aan de slag gaan om de juiste mensen voor jouw bedrijf te vinden. Heb je een bedrijf in het buitenland? Dan kan het nog lastiger zijn om het juiste personeel te vinden. Dan is het verstandig om een speciaal bureau hiervoor in te schakelen, bijvoorbeeld Oryx internationaal recruitmentbureau.

Deelnemen aan banenmarkten en carrièrebeurzen

Ook kan je deelnemen aan speciale evenementen voor het werven van personeel. Denk aan banenmarkten en carrièrebeurzen. Hierbij kan je je bedrijf zelf promoten en krijgen mensen al een idee van jouw bedrijf. Een tip is om ook iets mee te geven aan iedereen die langs is geweest, want daardoor worden mensen extra herinnert aan jouw bedrijf en voelen zich gewaardeerd.

Intern personeel werven

Tot slot is een andere optie om intern personeel te werven. Het huidige personeel is al bekend binnen het bedrijf en dat heeft veel voordelen. Zo weten werknemers precies hoe het eraan toe gaat in het bedrijf. Verder voelen werknemers zich erg gewaardeerd wanneer zij kunnen groeien binnen het bedrijf. Een andere optie is om stagiaires en afstudeerders te werven. Wanneer dit goed gaat, kan je het talent een kans geven om te blijven en door te groeien.