Totale Integrale personeelsplanning 2018-03-28T13:42:57+00:00

‘TOTALE INTEGRALE PERSONEELSPLANNING’
PRO-ACTIVITEIT IN HET BELANG VAN MENS ÉN ORGANISATIE

Mensgericht de inzet van elke medewerker organiseren…!

Anticiperend organiseren: De absolute ‘must’ van personeelsplanning! Nooit eerder werd zoveel geëist van het kostenbewustzijn, de effectiviteit én het aanpassings- en verandervermogen van zorg- en welzijnsorganisaties. Laat staan van de rol en verantwoordelijkheid hierin voor zorg- en HR-professionals.

De toekomst is aan vraaggerichte , proactief handelende organisaties. Die bovendien flexibel, lerend en kostenefficiënt zijn én daarin bewust rekening houden met de belangen van cliënt en medewerker. Kortom: organisaties die anders kijken, denken en doen!

Organisaties die in staat zijn mee te bewegen op de actualiteit en toekomstige ontwikkelingen met oog voor de mens en de regio waarin ze actief zijn. Organisaties die begrijpen dat een integrale benadering van personeelsplanning zorgdraagt voor een gezonde en levensvatbare organisatie.

INSPIRATIEPLEIN

Wat betekent Totale Integrale Personeelsplanning voor jouw organisatie? Kom met je collega’s tot inzicht tijdens een Inspiratieplein!

MEER INFO

SPRINT TOTALE INTEGRALE PERSONEELSPLANNING

Hoe plan je de juiste mensen op de juiste plek in een organisatie waarin capabele mensen het verschil maken? Ga mee op expeditie en ontdek het zelf!

Binnenkort meer info!

Waar strategische personeelsplanning en mensgericht organiseren samenkomen ontstaat integrale personeelsplanning!

Wat ´maakt´ een goede personeelsplanning?

Die vraag valt op een aantal manieren te beantwoorden. Wij kijken vanuit twee perspectieven naar personeelsplanning; kwantitatief (bruto/netto) en kwalitatief (start bij de cliënt).

Ontdek hoe het anders kan!

Wij helpen je graag de kloof tussen de (strategische) personeelsplanning en de operationele personeelsinzet te dichten. Bovendien dagen wij je uit te onderzoeken hoe mensgericht organiseren kan bijdragen aan een hogere kwaliteit van zorg. Daartoe reiken wij je een aantal verfrissende ideeën en bruikbare interventies aan. Kom in beweging en ontdek het zelf tijdens een sprint of inspiratieplein!

Bruto / Netto

Bruto / Netto

Een goede personeelsplanning is een capaciteitsplanning die én in de organisatiebehoefte én in de personele behoefte voorziet. Oftewel: de juiste bruto/netto-verhouding van alle medewerkers. Ken jij de werkelijke netto inzetbaarheid én flexibiliteit van je team of je organisatie? En wat is de noodzaak van deze verhouding? En wat draagt HR dan bij aan het belang van jouw cliënt/patiënt? En welke bijdrage levert een individuele medewerker? Deze vragen vormen een belangrijke aanleiding voor het thema Integrale Personeelsplanning.

Start bij de cliënt!

Start bij de cliënt!

Een goede personeelsplanning betekent óók dat je het belang van de cliënt vast onderdeel maakt van je aanpak.
En daarvan afgeleid, de juiste medewerker inzet voor het verlenen van zorg.

Door rekening te houden met de leefwereld van de client én de medewerker kan een vraaggedreven zorgmodel ontstaan waarin de menselijke maat en behoefte bepalend is voor de inzet van elke zorgprofessional.

Anders willen, durven, kunnen…

In deze blog delen Jan Hendriks en Theo van den Bos hun inzichten met je over Leren en Ontwikkelen en hun gezamenlijk belang voor Zorg en Onderwijs. Tijd om in beweging te komen! Lees meer [...]

Adieu WOR

Adieu Wet op de Ondernemingsraden! Themaleider Ed Maassen laat zich verrassen door het animo van deelnemers aan de HR2020 inspiratiemiddag... De WOR kan de prullenmand in! Dat was de [...]

Inspiratiemiddag What’s in it for me?

Ontdek de waarde van een inspiratiemiddag mensgericht organiseren en schrijf je in! We hopen je graag te ontmoeten en jouw ideeën te horen over mensgericht organiseren.